Zakelijk leasen

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Bent u op zoek naar een zakelijke leaseauto? Zakelijk leasen ziet er net iets anders uit dan private lease. De auto wordt namelijk door het bedrijf geleaset. Private lease is alleen geschikt als u de auto als particulier wilt leasen. Zakelijk leasen heeft één belangrijk voordeel. Zo betaalt u geen btw over het leasecontract. Bent u benieuwd hoe zakelijk leasen precies werkt? In dit artikel leest u meer over alles dat u nodig heeft voor het zakelijk leasen van een auto!

De jaarcijfers moeten goed genoeg zijn

Als u zakelijk een auto wilt leasen, moet de leasemaatschappij ook de zekerheid hebben dat uw bedrijf het contract kan betalen. De jaarcijfers van het bedrijf worden daarom opgevraagd. Bent u net begonnen? Ook dan zijn er mogelijkheden om zakelijk te leasen, maar wel onder een aantal voorwaarden. Zo kan er bijvoorbeeld een aanbetaling worden gevraagd en is mogelijk het bedrijfsplan ter inzage nodig. Daarnaast is het slim om als starter te kiezen voor een relatief goedkope auto, denk aan een occasion of een wat kleiner model auto.

De voordelen van zakelijk leasen

Zakelijk leasen heeft ook een aantal belangrijke voordelen. Zoals eerder in dit artikel benoemd, hoeft u geen btw te betalen. Dit geldt ook voor de brandstof die u nodig heeft voor zakelijke reizen. Onderhouds- en verzekeringskosten zitten, bij operational lease, al bij de maandelijkse leasekosten inbegrepen. Dankzij deze voordelen geniet u van een duidelijk beeld van de kosten die u maandelijks kwijt zult zijn aan de leaseauto.

Kunt u een zakelijke auto privé rijden?

Het is ook mogelijk om een zakelijke auto in te zetten voor privé doeleinden. In dat geval moet er wel bijtelling betaald worden. De bijtelling van een elektrische auto bedraagt procentueel gezien minder dan de bijtelling voor een auto op benzine of diesel.

Voor een elektrische auto betaald u in 2021 slechts 12% bijtelling. Voor auto’s die CO uitstoten is het bijtellingspercentage 22%. Wilt u zakelijk leasen, dan kan het dus een erg goed idee zijn om voor een elektrische auto te kiezen. Komende jaren verandert het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s gefaseerd wel naar hogere percentages, alhoewel dit ook nog tussentijds kan wijzigen

Review

Laat een reactie achter

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord