Wat is het verschil tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Tegenwoordig hoef je niet meer beslist een auto te kopen uit je eigen zak. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor een lening, maar je kunt het voertuig ook leasen. Er zit een zeer groot verschil tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto. Hierbij hangt het er trouwens wel zeer van af voor welke lease optie je kiest. Zo kan er gekozen worden voor financial lease, maar ook voor operational lease.

Wat het grootste verschil is tussen een vierwieler leasen of kopen?
Simpel! Bij lease zul je namelijk een vast bedrag per maand moeten betalen. Dit moet gedaan worden vanaf de allereerste kilometers die je zult rijden met de auto. Je kunt dus direct wegrijden met het voertuig zonder dat je hier eerst een paar jaar voor moet sparen. Je zult dus betalen voor de auto tijdens het gebruik ervan. Dit is natuurlijk helemaal anders bij het kopen van de wagen. Je zult dan eerst jaren geld opzij moeten leggen voordat je uiteindelijk de auto kunt kopen. Voor het gebruik van de vierwieler betaal je dus in één keer een groot bedrag.

Financial lease vs operational lease

Tussen financial lease en operational lease kun je een grote onderscheiding maken. Bij de eerste optie zul je namelijk wel de economische eigenaar worden van de auto. Ook staat de zakelijke vierwieler op de balans en is het mogelijk om de rente en investering af te trekken. Je zult bovendien een onbeperkt kilometrage hebben, terwijl je ook het contract voortijdig kunt beëindigen. Daarnaast heb je recht op de BTW teruggave over de aanschafprijs en kun je gemakkelijk nagaan wat je betaalt aan rente en afschrijving. Financial lease is dan ook de meest aantrekkelijke optie voor ondernemers. Toch zijn er ook overeenkomsten tussen de twee opties. Zowel financial lease als operational lease zorgen bijvoorbeeld voor een lage investering en behoud van kwaliteit. Daarnaast kun je bij operational lease de kosten voor reparaties en onderhoud voorkomen. Ook een autoverzekering hoef je niet zelf te regelen of te betalen. Dit is niet het geval bij de financial lease. Een autoverzekering afsluiten op Overstappen zul je dan zelf moeten doen, wat ook het geval is als je ervoor kiest om de auto zelf te kopen. Wel is de investering bij een financial lease aan het begin een stuk lager dan als je de vierwieler uit eigen zak betaalt. 

Weinig verschil tussen financial leasen van auto en kopen van auto

De verschillen tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto zijn groot bij operational lease. Bij financial lease is dit niet helemaal het geval. Zo zul je hierbij dus ook volledig eigenaar worden van de voertuig. Daarnaast kun je dus ook genieten van fiscale voordelen. Bovendien is het mogelijk om de investering van de auto te spreiden over de periode waarin je gebruik maakt van de wagen. Hierdoor zul je je werkkapitaal behouden, wat ervoor zorgt dat je andere investeringen kunt doen. Ook kun je dit geld gebruiken om te blijven voldoen aan de lopende kosten. Hierdoor zal het voor de zakelijke klanten in de meeste gevallen interessanter zijn om een auto te leasen dan te kopen. Dit is met name het geval als ze de keuze maken voor financial lease, wat een hoop voordelen biedt ten opzichte van de traditionele aanschaf van een vierwieler. Bij het leasen van een voertuig is het overigens sowieso slim om alle opties met elkaar te gaan vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden van het leasecontract.

Review

Laat een reactie achter

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord