Ontstaan Suzuki

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Suzuki Kabushikigaisha is een Japanse multinational die bekendheid verwerft als fabrikant van motorfietsen en auto’s . Het hoofdkwartier is gevestigd te Hamamatsu in Japan .

Historie van Suzuki

Het bedrijf was in het begin producent van verscheidene producten , waaronder wapens en weefgetouwen . De eerste auto werd in 1939 geproduceerd , een ontwerp gebaseerd op de Austin Seven. Het bedrijf stond onder beheer van de eigenaren Michio Suzuki , die het had opgestart in 1909 , en Shunzo Suzuki zijn schoonzoon , die de familienaam naar Japanse traditie overgenomen had.

Volkswagen AG kocht in 2009 een aandelenbelang van 20% in Suzuki ter waarde van 2.5 miljard dollar. Suzuki investeerde voor 1.25 miljard dollar in aandelen van Volkswagen . Het lag in de bedoeling om een joint-venture aan te gaan om kleine brandstofzuinige auto’s op de markt te brengen . Suzuki kreeg door deze samenwerking toegang tot moderne autotechnologie tegen verminderde kosten en Volkswagen kreeg een verbeterde positie in de groeimarkten China en India. Suzuki zette in 2011 een punt achter de moeizame relatie met Volkswagen door zijn aandelen belang van 1,5%  te verkopen . Na een evaluatie heeft Suzuki besloten om in 2015 de aandelen in handen van Volkswagen AG terug te kopen voor een bedrag van 3.8 miljard dollar.

Marktaandeel

Suzuki heeft wereldwijd bekendheid verworven als producent van auto’s en motorfietsen . In het jaar 2015 werd de nummer 9 behaald door Suzuki op de lijst van de grootste voertuigenfabrikanten over de wereld. In Japan staat fabrikant Suzuki op de vierde plaats achter de merken Toyota, Nissan en Honda .

De productie  in het boekjaar 2015, dat loopt van 1 april 2014 tot 1 april 2015 , was  een geschatte aantal van 3 miljoen voertuigen waarvan 2 miljoen niet in Japan. de op een na grootste markt van Suzuki ligt in India.

Suzuki heeft met diverse voertuigenfabrikanten samenwerkingen lopen . Met Mazda is er sedert 1989 een lopende leveringsovereenkomst en vanaf 2002 werken Suzuki en Nissan ook aan zou een wederzijdse leveringsovereenkomst( levering van voertuigen aan mekaar).Fiat levert dieselmotoren aan Suzuki bestemd voor de Europese markt. Suzuki produceert in India dieselmotoren op basis van Fiat technologie sinds 2006. Verder heeft Suzuki met Subaru samengewerkt van 1994 tot 2007 aan de tweede en derde generatie Justy. Enkele bekende modellen van Suzuki auto’s zijn : Swift , Jimny, Celerio, Alto,Grand Vitara en Wagon R.

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord