Ontstaan Kia Motors

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

 Kia Motors is een Zuid-Koreaans automerk , dat een dochteronderneming is van de Hyundai Motor Company. Kia heeft zich geruime tijd toegelegd op de ontwikkeling en productie van personenauto’s en bedrijfswagens. Kia Motors heeft op dit moment drie productie fabrieken in Zuid-Korea en één in Slowakije in gebruik.

De naam Kia is een samenvoeging uit het Koreaans van ‘ki‘dat staat voor het opkomen van de nieuwe zon , of spirituele hergeboorte en de ‘a‘ staat voor het continent Azië. Vrij vertaald betekent het zoiets als ‘Opkomende zon uit Azië’.

Kia is gestart in het jaar 1944 met de productie van fietsen en motorfietsen.  Gedurende de jaren zeventig heeft Kia de productie gestart van automobielen. Kia Motors heeft zijn huidige naam te danken aan het feit dat ze in het begin ook fietsen en motorfietsen in productie heeft gebracht.

Kia motors heeft in de jaren 80 en 90 in combinatie met Ford Motor Company diverse modellen op de markt gebracht in zowel Zuid- Korea als andere landen. Een goed voorbeeld hiervan is de Kia Pride, die werd gebaseerd op de Mazda 121.

De financiële crisis in Azië tijdens de negentiger jaren heeft erin geresulteerd dat Kia failliet werd verklaard in 1997. Ford Motor Company toonde belangstelling om Kia over te nemen , echter ging deze fusie niet door. Uiteindelijk werd Kia in 1998 overgenomen door Hyundai Motor Company. Deze overname heeft ervoor gezorgd dat er een hechte samenwerkingsverband ontstond tussen Hyundai en Kia. De samenwerking komt echt tot uiting door de onderlinge uitwisselingen van techniek en ontwerpen.

Kia in Nederland

Kia Nederland heeft sedert het begin van de importen als doel gesteld om de top te bereiken wat autoverkopen betreft. In het jaar 2005 werd het doel van Kia Nederland bereikt : het behalen van de top 10 van verkopen op voertuigen . Ook in Nederland heeft Kia een tegenslag moeten incasseren . De verkopen vielen in het jaar 2009 tegen , hetgeen het gevolg was van de betrokkenheid van Kia Nederland in het faillissements proces van de Kroymans Corporation.  Kia Motor Company heeft zich daags daarna weer gevoegd in Nederland onder de de naam Kia Motors Nederland. Het marktaandeel van Kia Motor Company vertoont een stijgende trend de afgelopen jaren. Verwachtbaar is dat deze trend zich zal voortzetten. Kia zit met de volgende modellen op de Nederlandse markt : Kia Cee, Kia Picanto , Kia Soul , Kia Sorento en andere modellen . De Kia Picanto kent met name in Nederland heel goede cijfers wat de verkoop betreft.

Check op leaseauto.com het voor u voordeligste lease contract!

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord