Ontstaan Infiniti

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Infiniti is de Japanse luxedivisie van automaker Nissan en diens partner Renault mede vanwege de Renault-Nissan samenwerking. Het merk werd officieel in 1989 op de markt gebracht in Noord-Amerika . Door een goede marketingsplan zijn de auto’s beschikbaar geworden sedert die tijd voor diverse afzetmarkten zoals het Midden -Oosten , Zuid-Korea ,Rusland , Taiwan , Oekraïne en China. De opmars van Infinti op de Europese markt begon in het jaar 2008.

Geschiedenis van Infiniti

Infiniti werd op de markt gebracht om te concurreren met de luxe merken van Toyota (Lexus) en Honda (Acura). Het merk verwierf na een hernieuwde reclamecampagne en prijzen op diverse podia meer bekendheid. Infiniti werd steeds bekender als producent en leverancier van luxe auto’s. Een goed voorbeeld van het succes van Infiniti was het model : Q45. Het was een luxe sedan met een krachtige 278 PK motor , luxe interieur en actieve vering. Dit model had ten opzichte van de Duitse merken BMW en Mercedes-Benz een duidelijke voorsprong (die ten tijde het marktaandeel van Cadillac en Lincoln hadden overgenomen).

De QX4 werd in 1997 uitgebracht en droeg bij aan het succes van Infiniti . Dit model was een luxere en gemoderniseerde uitvoering van de Nissan Pathfinder die afgezien van modellen van specialisten Land Rover en Jeep een uniek project was op de markt toen . Infiniti heeft voor  Lexus(RX300) en Mercedes (ML Klasse) een mid -size SUV op de markt gebracht. Het  platform van dat model (vrachtwagenplatform) was hetgeen het onderscheidt bracht tussen de QX4 en zijn directe concurrenten bij het rijden op terrein.

In de jaren ’90 hadden de verkopen van Infiniti een terugval en verloor het bedrijf zijn marktaandeel langzaam aan Lexus en Acura. Hun succesmodel Q45 was verworden tot een onherkenbaar en onbestuurbare sedan ten opzichte van modellen van de concurrenten . Het model kreeg de bijnaam ” de Japanse  Lincoln” en ook modellen die hierna volgden boekten weinig succes .

Het begin van de nieuwe eeuw was ook geen goede voor het merk Infiniti. Het merk werd met het uitsterven bedreigd . Er werd een aanvang gemaakt met het ontwikkelen van krachtige en sportieve luxe auto’s om uit de situatie te geraken . De Q45 werd herontworpen in 2002 en er kwam een positieve verandering. Het volgend jaar brachten ze de G35 op de markt en deze werd een groot succes. Dit model was gebaseerd op de Nissan Skyline en overtrof zijn voorganger, de op de Nissan Primera gebaseerde G20 ruimschoots. De compacte sportauto zette Infiniti weer stevig op de markt. De sportief uitgevoerde SUV FX45 zette dit succes voort.

Infiniti werd zelfs “de Japanse BMW” genoemd en de loskoppeling van Nissan werd zichtbaarder.

Europese markt

Infiniti betrad de Europese markt in 2008. De eerste vestiging opende in Parijs gevolgd door Brussel, Rotterdam en Amsterdam . De modellen werden aangepast “aan 500 punten “ voor intrede in Europa. Er werden aanpassingen gedaan aan de remmen , de motor , het design en het interieur. Alles werd beter afgewerkt voor de lokale markt.  Infiniti lanceerde in 2010 zijn eerste dieselmotoren op de FX, M en EX.

 

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord