Ontstaan Acura

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Acura is het luxe merk van de autofabrikant Honda. Dit merk werd in 1986 geïntroduceerd en heeft als eerst afzet gevonden in Canada, Hongkong en de Verenigde Staten. Acura werd vervolgens ook gelanceerd in Mexico (2004) en China (2006) . Op de Japanse thuismarkt werd het merk in 2008 geïntroduceerd volgens planning van Honda. Acura werd ontwikkeld om de hoger middenklasse en de topklasse(ook buiten Japan) te voorzien van luxe voertuigen en wordt gezien als de trendzetter van Japanse luxe merken . Japan exporteerde voorheen voornamelijk goedkope voertuigen bestemd voor de lagere inkomens. Acura boekte succes en dat leidde tot navolging van Toyota(Lexus) en Nissan(Infiniti).

Historie Acura

Acura werd in 1986 gelanceerd ,na een ontwikkel en test periode van ongeveer een decennium, in Noord-Amerika. Honda heeft gemeend om met Acura de Europese luxemerken op de Amerikaanse markt competitie te geven. Het concern wilde met Acura haar reputatie van betrouwbaarheid verstevigen op de bloeiende markt voor hoger midden- en topklasse in Amerika. Acura zette initieel vier modellen ter introductie op de markt : Acura Legend in sedan en coupé uitvoering en de Acura Integra als drie-of vijfdeurs hatchback.

Het succes van luxemerk Acura was onmiddellijk. De unieke combinatie van weinig onderhoud, kwaliteit en luxe bleek een gouden product. Acura kreeg in 1989 al concurrentie van Lexus(Toyota) en Infiniti(Nissan).

Acura lanceerde in 1991 haar NSX. Dit model met een middengeplaatste V-6 motor wordt gezien als de eerste Japanse auto die de strijd aanbond tegen Porsche en Ferrari. De New Sports eXperimental (NSX) – was de eerste productiewagen de volledig gemaakt was uit aluminium .

De verkopen namen na het groot succes af tegen de eind jaren 90 . Het luxemerk Acura werd steeds verder naar benden getrokken door de toenemende concurrentie. Tijdens deze periode nam Acura ook een alfanumeriek naamgevingsmodel aan. Een voorbeeld daarvan is de in 1996 uitgebrachte 3.5RL. De verkopen van dit model vielen zwaar tegen (9392 stuks), terwijl de Legend tijdens diens introductie tien jaar eerder zo een 50.000 eenheden verkocht. De 3.5RL werd ook gepositioneerd tegen de Mercedes -Benz E-klasse en de BMW 5-serie, maar die werden grote successen met verkopen van meer dan 40.000 eenheden per merk.

De gewijzigde naamgeving was volgens velen de reden tot achteruitgang , omdat namen als RL, CL, MDX weinig inspirerend waren. De stijlgeving was volgens kenners ook minder en Acura weigerde een grotere machine dan de V6 op de markt te zetten . Achterwielaandrijving was ook geen optie . Deze waren toen op een paar uitzonderingen dé regel voor luxe voertuigen in Amerika. Acura werd door haar Europese en Japanse concurrenten voorbijgestoken.

De jaren 2000 betekenden een opleving voor Acura en het merk was weer op het juiste pad. De Acura MDX maakte zijn intrede en werd een groot succes. Het was een stijlvolle , praktische SUV die ook nog een goede performance voertuig was. Daarna volgde de Acura TSX sedan in 2004. Ook de TL en de RL kregen een face-lift.  Het vernieuwde gamma werd goed ontvangen door koperspubliek. De verkoopcijfers stegen in de VS voor het eerst boven de 200.ooo eenheden in 2005.

Leaseauto.com helpt u op weg door u te koppelen met de beste autoleasebedrijven. U kunt dan een keuze doen uit de merken en modellen naar uw behoefte!

 

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord