Duurzaam een auto leasen

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Duurzaamheid wordt steeds belangrijk, voor zowel bedrijven als particulieren. Veel mensen willen zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Als ondernemer is het ook belangrijk dat je rekening houdt met duurzaamheid. Potentiële klanten geven immers ook steeds vaker de voorkeur aan een duurzaam bedrijf. Daarom is duurzaam een auto leasen ook geen gek idee. Alleen, is er ook een manier om duurzaam een auto te leasen? Uiteraard, je kunt namelijk elektrisch leasen. Dit is veel beter voor het milieu dan wanneer je een auto op brandstof rijdt. Elektrisch leasen is dan ook een zeer milieubewuste keuze.

De voordelen van elektrisch leasen

Elektrisch leasen is verstandig, omdat een elektrische auto geen schade toebrengt aan het milieu. Heb je bijvoorbeeld een zakelijke afspraak met een milieubewuste klant, dan zul je zeker indruk maken met een elektrische auto. Meer zelfs dan wanneer je in een auto met een vervuilende motor aankomt.

Nog een voordeel van elektrisch leasen is de lagere bijtelling. In 2021 betaal je 12% bijtelling over elektrische auto’s. Auto’s die wél CO uitstoten hebben 22% bijtelling. Als je ook privé met de auto wilt rijden, is een elektrische auto dus wél zo prettig. Je bent met een elektrische auto namelijk een heel stuk goedkoper uit. De bijtelling van elektrische auto’s ligt lager, omdat de overheid het gebruik van elektrische auto’s wil stimuleren. Ook het opladen van een elektrische auto kost overigens relatief weinig geld.

Opladen met groene energie

Wil je dat jouw elektrische wagen echt goed is voor het milieu, dan kun je deze ook het best opladen met groene energie. Ook het opwekken van energie kan namelijk belastend zijn voor het milieu. Wie veel om het milieu geeft, kan dus ook het best voor een groene energieleverancier kiezen. Op openbare oplaadpunten wordt er overigens niet altijd gebruikgemaakt van groene stroom.

Er zijn veel mooie elektrische auto’s

Toen elektrische auto’s net uitkwamen was er relatief weinig keuze. Inmiddels zijn er echter ontzettend veel elektrische auto’s te krijgen. Als je elektrisch wilt leasen heb je dus vrij veel keuze. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit betekent dat je een auto moet rijden die je eigenlijk niet mooi vindt. Bovendien zijn er ook veel sportieve elektrische auto’s te vinden. Een Tesla trekt bijvoorbeeld ontzettend snel op. Ook voor de autoliefhebber kan het dus ontzettend leuk zijn om een elektrische auto te rijden.

Waar kun je elektrisch leasen?

Er zijn verschillende partijen waar je elektrisch kunt leasen. Ook als ondernemer kun je een elektrische auto leasen. Juist voor ondernemers is het leasen van een elektrische auto zeer aantrekkelijk. Overigens dienen de jaarcijfers wel goed genoeg zijn om een auto te kunnen leasen op de zaak. Een leasemaatschappij wil immers ook de zekerheid dat je het leasecontract elke maand kunt betalen. Twijfel je of jouw jaarcijfers voldoende zijn? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een leasemaatschappij. De specialisten van de leasemaatschappij kunnen je dan vertellen welke leaseauto’s je kunt leasen.

Review

Laat een reactie achter

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord