Bliss Hypotheekadviseurs: ‘Private-leaseauto ongunstig voor huizenkopers’

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Consumenten die bij de aanschaf van een auto zich op een private-leaseconstructie oriënteren, moeten zich goed realiseren dat een dergelijke overeenkomst in hun nadeel kan uitpakken voor de maximale hypotheek en mogelijkheden bij het kopen van een nieuw huis. Een waarschuwing hiervoor komt van het landelijke kwaliteitsnetwerk Bliss Hypotheekadviseurs.

Private lease is volgens Bliss Hypotheekadviseurs enorm populair geworden in de afgelopen jaren. Met ingang van 1 juli 2016 wordt het financiële deel van deze overeenkomsten vastgelegd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Bij het afsluiten van een hypotheek worden deze financiële verplichtingen meegeteld.

Aan de hand van het maandbedrag voor de leaseauto, kan een consument tot tienduizenden euro’s minder aan hypotheek krijgen, stelt Bliss Hypotheekadviseurs. Een leasebedrag van 300 euro per maand voor de private leaseauto betekent volgens de adviesorganisatie dat ruim 50.000 euro minder kan worden geleend. Goed om op te merken dat zoiets vergelijkbaars ook van toepassing is in het geval van het afsluiten van een telefoonabonnement met een telefoon op afbetaling erbij van minimaal 250 euro. Ook die levert een registratie bij BKR op en zorgt voor een negatief effect op de maximale hypotheek.

Bron: Bliss Hypotheekadviseurs

Review

Laat een reactie achter

Leaseauto
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord